Här Twittras det i Stockholm

Var twittras det? [uppdaterad]

Från twitter (och min twittercensus-data) kan man dra ut geo-kodning för enskilda tweets (alltså de som använt GPS:en i telefonen och lagt till den informationen till tweetet) för att se exakt var person skickat twittermeddelande. I ärlighetens namn bör man nog poängtera att bara en liten minoritet av twitteranvändarna har geokodning av tweets aktiverat så de flesta tweetmeddelande dyker inte upp på en sådan här karta (eller andra liknande lösningar, som den här coola realtidskartan).

Här Twittras det i Stockholm
Var skickas det twittermeddelande i Sverige?
Malmö!
På förekommen anledning. Twittras det på Gotland?

2 thoughts on “Var twittras det? [uppdaterad]

  1. Roligt och intressant. “Av förekommen anledning” gillar jag den över ön (Gotland, ifall någon skulle undra). Och de två, olika nyanserade, punkterna strax väster om ön. Gissar på båten till Oskarshamn, men gissar jag helt fel om fläckarna anger en respektive två konton? Och är nyanserna representativa över resten av ön?

    1. Punkterna är säkert någon/några på Lilla och Stora Karlsö. Gillar också ön. Bor ju här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>