Om Hampus Brynolf

Vice-VD och strategichef på Springtime–Intellecta. Under valrörelsen 2010 ansvarade jag för digital PR på Socialdemokraterna och har agerat rådgivare 2014 och 2018. Under många år arbetade jag som kommunikationsstrateg på Forum för levande historia.

På den tekniska fronten intresserar jag mig för öppen data, stor data, visualiseringar, APIer och liknande. Ett urval av intressanta projekt är makthavarkartläggningen jag varit med och gjort vid flera tillfället. Jag har reverserat Valpejl till Ljeplav för att ta reda på om politiker tycker som sitt eget parti eller inte och jag byggt den numera insomnade twixdagen. Vid två tillfällen har jag gjort en kartläggning av hela det svenskspråkiga twitter, presenterat i Twittercensus 2011-2015.

Jag har fått utmärkelse som en av näringslivets 150 superkommunikatörer av tidningen Resumé och utsedd som en av de fem mest inflytelserika konsulterna i Sverige i Cision PR influencer Awards.

Satt 2016-2018 och åter sedan 2021 i styrelsen för PRECIS (branschförening för konsultföretag specialiserade på rådgivning och implementering inom Public Relations).

Under min tid på Forum för levande historia var jag redaktör för den omarbetade utgåvan av “…om detta må ni berätta…“, gjorde den omtvistade filmen “Maoglasögon” som vann Bästa alternativa media på Roygala, nominerades  till Guldägget och Spinn.

Makthavare.se är ett projekt jag mer än gärna är inblandad i, och har byggt en del saker – exempelvis almedalsregistreringen. Jag är delägare i Inre Kabinettet AB.

Jag är tangentbordsninja och har studerat en Henley MBA

På den här bloggen publicerar jag sällsynt, oftare om tekniska saker än om annat.